MAKRO otwiera sezon letni w Trójmieście i Krakowie

150x110

18. maja w Gdańsku i 24. maja w Krakowie miały miejsce symboliczne otwarcia sezonu letniego branży HoReCa, w których udział wzięło ponad 350 osób związanych ze środowiskiem gastronomicznym. Organizatorem wydarzeń z cyklu ,,Szef dla Szefów” była firma MAKRO Cash and Carry.

Budowanie sieci kontaktów, nawiązanie dialogu z ekspertami oraz dostarczenie wiedzy na temat nowości na rynku HoReCa - taka myśl przyświecała spotkaniom przeprowadzonym w Gdańsku i Krakowie.

Uczestnicy wydarzenia dowiedzieli się, jak kształtują się preferencje kulinarne mieszkańców województwa pomorskiego i małopolskiego oraz poznali najnowsze trendy w sektorze gastronomicznym na podstawie raportu MAKRO - Polska na Talerzu 2016.

Redaktor Naczelna Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska, Justyna Adamczyk, przybliżyła kryteria oceny lokali gastronomicznych przez jego inspektorów i odpowiedziała na pytanie: Co zrobić, aby zagościć na kartach G&M? W spotkaniu w Gdańsku udział wzięła również właścicielka stołecznej restauracji Tel Aviv, Malka Kafka, która opowiedziała o globalnych trendach diet i możliwościach ich implementacji na rynku polskim. W Krakowie zorganizowany został pokaz kulinarny, który poprowadzili szef kuchni restauracji Corse, wyróżnionej w Żóltym Przewodniku Gault & Millau i Michelin - Main Cities of Europe 2016, Piotr Regucki oraz szefowa kuchni restauracji Zenit, uczestniczka piątej edycji kulinarnego show Top Chef, Anna Klajmon.

Uczestnicy wydarzeń mieli okazję poznać strategię wsparcia oraz ofertę MAKRO skierowaną do sektora HoReCa na Pomorzu i w Małopolsce, które przedstawili Dyrektor Obszaru Klientów MAKRO w Trójmieście, Wojciech Zagórski oraz Dyrektor Obszaru Klientów MAKRO w Krakowie, Renata Wróbel. Zaprezentowane zostały także nowości produktowe dostępne w sieci, o których opowiedzieli Piotr Kuziela i Robert Ciechomski - Target Group Managerowie Horeca w MAKRO.

Na spotkaniach z cyklu Szef dla Szefów pojawiło się ponad 350 osób związanych z branżą HoReCa, pośród których znaleźli się głównie właściciele i menadżerowie restauracji z województwa pomorskiego i małopolskiego.


dostarczył infoWire.pl